0730 737 100
HOME     SERVICII     INTREBARI FRECVENTE     SFATURI UTILE     GALERIE FOTO     TARIFE     CONTACT    

Sfaturi Utile

Discromiile dentare sau colorarea dintilor
Durere dentara
Ghid stoma pentru copii
Stomatologie pentru copii
Ingrijirea dentara - profilaxie
Preventie
Proteze

Ingrijirea dintilor: periaj zilnic, detartraj, air-flow si igienizare dentara

Profilaxia reprezinta prima si cea mai importanta etapa a ingrijirii dintilor. Profilaxia presupune igienizarea dentara zilnica, suplimentata si completata de igienizarea dentara profesionala realizata la un interval de 6 luni.

La baza igienei dentare se afla regimul de ingrijire dentara efectuat la domiciliu. Printr-o tehnica de periaj corecta, prin folosirea apei de gura si a atei dentare nu doar ca se previne aparitia cariei dentare si a parodontopatiei, dar se si ingreuneaza aparitia placii bacteriene si implicit a tartrului dentar.

Depunerile de tartru trebuie indepartate pentru a reduce riscul durerilor de dinti, cariilor, afectiunii parodontale sau chiar pierderii dintilor. Indepartarea tartrului se face printr-o metoda terapeutica numita detartraj cu ultrasunete sau mecanic.

Cel mai des utilizat este detartrajul cu ultrasunete care are o actiune netraumatizanta pe dinti si gingii, e bine suportat si nedureros. Detartrajul este insotit intotdeauna de periajul profesional cu paste abrazive special care ajuta la obtinerea unor suprafete dentare perfect netede pe care depunerea placii bacteriene si a tartrului sa nu fie favorizata.

Pe langa detartraj se poate face si un air-flow, care este un jet de apa si bicarbonat de sodiu (prophy-jet), bine tolerat si fara dureri care elimina si ultimele resturi de tartru intarziind viitoarele depuneride tartru ajungand astfel la adevarata culoare a dintelui.

Oferte
Tratament profilactic complet

Contact
Pentru progamari
sunati la: 0730 737 100

E-mail:
contact@dentistcraiova.ro
Progam cabinet
Luni - Vineri 9:00 - 20:00
Adresa
Str. Pictor Ion Negulici, nr. 14
- in spatele Pietei Mari -
Localizare


Home     Despre cabinet     Servicii     Intrebari frecvente     Sfaturi utile     Galerie foto     Contact