0730 737 100
HOME     SERVICII     INTREBARI FRECVENTE     SFATURI UTILE     GALERIE FOTO     TARIFE     CONTACT    

Sfaturi Utile

Discromiile dentare sau colorarea dintilor
Durere dentara
Ghid stoma pentru copii
Stomatologie pentru copii
Ingrijirea dentara - profilaxie
Preventie
Proteze

Cum prevenim si eliminam placa bacteriana si cariile dentare?

Daca nu indepartati placa bacteriana de pe dinti prin folosirea atei dentare si prin perierea dintilor exista riscul aparitiei unor carii.

Cariile dentare sunt printre cele mai frecvente probleme dentare în randul oamenilor din întreaga lume, dar ingrijirea corecta a danturii(utilizarea atei dentare,perierea dintilor, folosirea apei de gura) si igienizarea profesionala facuta de medicul dentist la 6 luni poate ajuta la prevenirea acestora.

Cariile sunt mici orificii care se dezvolta in zone ale dintilor care s-au degradat din cauza igienei orale defectuase.

Atat timp cat dintii sunt prezenti pe arcadele dentare, puteti dezvolota carii, indiferent de varsta sau sex.

Daca ignorati o cavitate suficient de mult timp, aceasta poate deveni mai mare si poate determina si alte simptome cum ar fi o durere de dinti.

Daca nu consultati un dentist pentru restaurarea cavitatilor formate datorita cariilor dentare, se poate dezvolta o infectie care poate duce chiar la pierderea dintelui de pe arcada.

Cand vine vorba de carii preventia este cea mai buna protectie. Preveniti cariile prin respectarea unui program riguros de autoigienizare care sa includa periajul tuturor suprafetelor dentare si al limbii, folosirea atei dentare pentru indepartarea resturilor alimentare si a placii cantonate interdentar si utilizarea apei de gura.

Alegeti o periuta si o pasta de dinti dintre cele existente pe piata care sa va placa, pentru a fi mai siguri ca le veti folosi zilnic.

Si nu uitati sa va programati controale regulate la medicul dumneavoastra stomatolog, pentru o curatare profesionala (care consta in detartraj, periaj profesional si air-flow) si pentru a identifica eventuale probleme inainte ca acestea sa devina mai grave. Daca dentist dumneavoastra identifica o carie incipienta, v-ar putea recomanda un tratament pe baza de fluor care sa ajute la refacerea sau remineralizarea smaltului suprafetelor dentare demineralizate si in acelasi timp, previne nevoia de restaurare prin intermediul obturatiilor dentare(plombe dentare)

.

Oferte
Tratament profilactic complet

Contact
Pentru progamari
sunati la: 0730 737 100

E-mail:
contact@dentistcraiova.ro
Progam cabinet
Luni - Vineri 9:00 - 20:00
Adresa
Str. Pictor Ion Negulici, nr. 14
- in spatele Pietei Mari -
Localizare


Home     Despre cabinet     Servicii     Intrebari frecvente     Sfaturi utile     Galerie foto     Contact