0730 737 100
HOME     SERVICII     INTREBARI FRECVENTE     SFATURI UTILE     GALERIE FOTO     TARIFE     CONTACT    

Sfaturi Utile

Discromiile dentare sau colorarea dintilor
Durere dentara
Ghid stoma pentru copii
Stomatologie pentru copii
Ingrijirea dentara - profilaxie
Preventie
Proteze

Sfaturi pentru ingrijirea protezei dentare

Protezele dentare, ca orice lucrare dentara, nu sunt eterne. Insa pentru o adaptare mai usoara si mentinerea lor cat mai mult timp, trebuie respectate unele instructiuni.

In primul rand, imediat dupa finalizare, in perioada initiala de adaptare, purtatorul nu trebuie sa le scoata din gura (primele 24 de ore), deoarece in timpul acestei perioade pot sa apara puncte dureroase in diferite locuri, iar medicul trebuie sa stie care sunt acelea si sa remedieze eventualele probleme. Daca in aceasta perioada exista o senzatie accentuata de voma, aceasta poate sa dispara daca sugeti o bomboana. De asemenea senzatia de gura “plina” si salivatia in exces vor trece cu timpul.

Pentru a se obisnui sa vorbeasca cu noile proteze, purtatorul trebuie sa incerce sa citeasca cu voce tare si sa repete cuvintele la care intampina dificultati de pronuntie.

Un alt lucru care trebuie stiut de persoanele care au o proteza dentara este cum trebuie sa manance cu aceasta. In acest sens exista mai multe indicatii printre care: taierea alimentelor in bucati mai mici, mestecarea bilateral in acelasi timp, evitarea mancarurilor lipicioase sau prea dure, evitarea muscaturii doar pe frontali.

In ceea ce priveste curatarea protezelor dentare, dar si a gurii, exista cateva indicatii care trebuie respectate:
- spalarea protezelor cu o perie moale cu apa si sapun
- in timpul noptii protezele se pastreaza intr-un pahar cu o solutie speciala de curatat
- curatarea gingiilor cu o periuta moale
- clatirea cavitatii orale cu o apa de gura si masarea zilnica a gingiilor

Pot sa apara complicatii multiple daca igiena nu este facuta corect inainte si dupa aplicarea protezei dentare mobile. Folosirea substantelor adezive se face numai la sfatul medicului stomatolog.

Un alt lucru important sunt vizitele regulate (cel putin de doua ori pe an) la medicul dentist pentru un control de rutina sau pentru probleme care apar (mestecarea mancarii cu dificultate, dificultati in vorbire, inflamarea gingiilor, disconfort la purtarea protezelor, fisuri la coltul buzelor).

Oferte
Tratament profilactic complet

Contact
Pentru progamari
sunati la: 0730 737 100

E-mail:
contact@dentistcraiova.ro
Progam cabinet
Luni - Vineri 9:00 - 20:00
Adresa
Str. Pictor Ion Negulici, nr. 14
- in spatele Pietei Mari -
Localizare


Home     Despre cabinet     Servicii     Intrebari frecvente     Sfaturi utile     Galerie foto     Contact